Altmuligt > Elektronik > Affugtere > Brugte affugtere

Køb af brugt affugter vs. ny affugter

Mads Phikamphon

Alle affugterne herunder kan købes hos Amazon og flere andre butikker. Hvis du klikker på et link og køber noget, så kan jeg tjene en mindre kommision. Min kommision ændrer ikke den pris du betaler.

Hvis målet er at spare penge, så kan det være en ide at overveje at købe en brugt affugter. Men inden du checker brugttilbudene, så må du lige overveje et par ting.

Det gælder fx. præcis hvor mange penge du reelt kan spare ved at købe en brugt model og om du er helt klar på at mangle garanti og valgmuligheder (som du får ved at købe nyt).

Køb brugt og spar penge

Når du kigger på at købe en brugt affugter, så skal du begynde med at tænke på hvor mange penge du i virkeligheden kan spare. Prisen på brugte affugtere går typisk fra 300 kr til 7500 kr. Gennemsnitligt ligger priserne så på ca. 1300 kr.

De billigste nye modeller der får gode anmeldelser ligger på ca. 1200 kr.

Her er en af de billige nye modeller, der får gode anmeldelser:

Du vil kunne se 9 af de bedste nye affugtere her.

Garanti når du køber brugt

Når du vælger at købe brugt, så er der ikke samme garanti som når du køber en ny affugter. Noget det er værd at tage med når du regne på hvor mange penge du sparer ved at købe brugt.

Husk at der grundlæggende er to års garanti på nyindkøb, så hvor meget af garantiperioden der er tilbage afhænger af præcis hvor gammel den brugt affugter er.

Måske er du heldig og der slet ikke er brug for garantien, men det kan du ikke være 100% sikker på.

Det med garantien er selvfølgelig især vigtigt når det drejer sig om relativt dyre ting som en affugter.

Garantiperioden gælder selvfølgelig kun såfremt du har en kvittering. Uden kvittering ingen garanti😐

Færre modeller

Udover at du måske kan spare noget færre penge end du regner med ved at købe en brugt model, så skal du også tænke på at dit udvalg bliver begrænset når du vælger at købe brugt.

Når du køber en ny model, så er der rigtig mange forskellige modeller at vælge imellem, så du fx. kan gå efter de modeller der får gode anmeldelser.

Når du køber en brugt model, så bliver du nødt til blot at se på hvad der er til salg brugt for tiden. Det betyder at udvalget bliver begrænset såfremt du køber brugt.

Hvis du køber en ny model er det ret nemt at få varen leveret. Uanset det måske koster lidt i leveringsomkostninger. Sådan er det sjældent hvis du køber brugt. Hvis du køber brugt kommer du typisk til selv at stå for at få din vare afhentet.

Brugt og miljø

Uanset om det er en ide for dig at købe brugt, så er der i det mindste en ting det er godt for at vælge at købe brugt. Det er selvfølgelig miljøet, hvor det som udgangspunkt altid er sådan at det er en bedre ide at købe brugt end at købe nyt.

Hvis dit valg står mellem at købe en ny eller brugt affugter - og der ikke er nogen stor fordel ved hverken nyt eller brugt, så kan det for vores miljøs skyld være værd at købe en brugt model.


Kommentarer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*