Kost og kosttilskud til basketballbanen

Basketballbane med spillere

Ligesom i de fleste andre sportsgrene, så spiser de fleste basketballspillere en ret konventionel kost. Dvs. en kost der ligner de officielle kostanbefalinger.

Men heldigvis er der også flere spillere der selv tager ansvar for deres kost og derved opnår nye og spændende resultater.

Veganske og vegetariske spillere

En af de mere kendte basketballspillere der lever af en alternativ kost er Jahlil Okafor fra New Orleans Pelicans Center.

Trods en vægt på 250-255 pund (113-116 kg), så lever han af en kost der er 100% vegansk. Han nævner også selv, at han tidligere har haft problemer med sit højre knæ og at de problemer er tæt på forsvundet efter at han begyndte at spise 100% vegansk.

En anden kendt basketballspiller er Al Jefferson fra Center of Indiana Pacers. Efter at han blev vegetar, så tabte han 40 pund (18 kg) og synes selv at han har fået øget velvære.

Selv ultra berømte spillere som NBA’s LeBron James er begyndt at eksperimentere med en kost der ikke ligner de officielle kostråd. Han fulgte en low-carb diæt i 67 dage, hvilket fik ham til at tabe sig i en fart.

Aron Baynes mener at hans overgang til paleo mad er det bedste han har gjort for sit spil i 4 år!

Hvilken kost skal du vælge

Uanset Jahlil og Al ovenfor, så er der desværre stadig mange basketballspillere der ikke fokusere på deres kost.

Ikke fordi det er den bedste løsning for alle at blive vegetar eller veganer. Ofte drejer sig mere om at begynde at spise sundere og være mere opmærksom på hvor meget kosten betyder.

Dvs. fokus på kosten ofte er vigtigere end valget mellem at leve som vegetar/veganer fremfor fx. at leve af LCHF eller paleo/stenalderkost.

Kosttilskud

Derudover er det også en god ide at fokusere på de rette kosttilskud, selvom det i min optik er en bonus der kommer efter at man har fået repareret sin kost.

De mest populære kosttilskud blandt basketballspillere er kreatin, proteinpulver og BCAA.

Basketballbanen

En basketballspillers liv handler dog ikke kun om kost. Der foregår også vigtige ting på banen, så derfor har vi lavet et lækkert diagram over målene på en basketballbane.

Basketballbane
Vis i stort format
Brug grafikken
Du er velkommen til at bruge diagrammet på din egen hjemmeside, i online forums, etc. Du skal bare huske kildeangivelse hvis du bruger diagrammet (Find Hold).

Som du kan se, så er banen 28 m lang og 15 m bred. Kurven sidder 3 m oppe og pladen bag kurven er 1,8 x 1,05 m. Dvs. toppen af pladen bag kurven sidder oppe i en højde på 3,95 m.

Interessant nok kræver den Internationale Basketball Federation en længde på 28 m, mens National Basketball Association kræver en længde på 94 x 50 fod, hvilket svarer til ca. 28,7 x 15,2 m.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *