Kost og kosttilskud til billardbordet

Billardbord med spiller

De fleste billardspillere lever af en konventionel kost, der minder om den man finder i madpyramiden og i de officielle kostråd.

Men selvom billard måske ikke er den mest fysiske sport i verden, så kan det som spiller godt betale sig at fokusere mere på kosten.

Det mener ihvertfald den tidligere verdensmester Neil Robertson, der er gået over til at spise vegansk og mener at det får ham til at føle sig bedre tilpas og mindre træt under de lange matches. Han mener iøvrigt også at det er lettere at leve vegansk end han havde regnet med.

Det samme gælder også den tidligere verdensmester Peter Ebon, der er gået fra at være afhængig af cola 😱 til at leve vegansk. Tidligere drak han op til 20 dåsecola om dagen, men nu lever han vegansk og har fået det væsentligt bedre.

En vegansk kost er dog ikke nødvendigvis den eneste løsning på hvordan du bør spise. I andre sportsgrene er der flere, der har haft gode resultater med at gå over til en low-carb kost eller paleo kost (og mon ikke der også er nogle billardspiller som har oplevet den samme effekt uden det er blevet omtalt i medierne).

I min optik er det vigtigste ikke om du lever vegansk, low-carb eller noget helt tredie. Som jeg ser det, så er det vigtigste at du har fokus på kosten og spiser sundt.

Billardbordet

Men billard er jo ikke en kost. Det vigtigste er trods alt hvad der foregår på bordet, så vi har lavet et smart diagram over målene på et billardbord:

Billardbord
Vis i stort format
Brug grafikken
Du er velkommen til at bruge diagrammet på din egen hjemmeside, i online forums, etc. Du skal bare huske kildeangivelse hvis du bruger diagrammet (Find Hold).

Et billardbord til konkurrencer er 3,1 m langt og 1,67 m bredt. Union Mondiale de Billiard (UMB) melder iøvrigt at et bord kan have mål på +/- 0,5 cm og stadig være godkendt til konkurrencer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *