Kost og kosttilskud til bordtennisbordet

Bordtennisbord med spiller

Ligesom i mange andre sportsgrene, så kan det i bordtennis betale sig at fokusere mere på kosten end de fleste spillere gør det.

Det er nemlig nærmest mirakuløst hvad den rigtige kost kan gøre ved spillernes performance.

Det ser man bl.a. hos SannaMari Bölenius, der har vundet det svenske junior mesterskab og er med på det svenske landshold i bordtennis.

I modsætning til de fleste andre spillere, så fokuserer hun meget på kosten og går efter en stærk LCHF kost (low-carb high-fat kost).

Tilsvarende er der flere spillere der er fx. vegetarer, ligesom der er mange som går efter typiske kosttilskud som fx. et proteinpulver.

Men bordtennis handler selvfølgelig ikke kun om kosten. Det handler også om hvad der sker på bordet, så derfor har vi lavet et diagram over målene på et bordtennisbord:

Bordtennisbord
Vis i stort format
Brug grafikken
Du er velkommen til at bruge diagrammet på din egen hjemmeside, i online forums, etc. Du skal bare huske kildeangivelse hvis du bruger diagrammet (Find Hold).

Som du kan se, så kræver International Table Tennis Federation (IITF) at bordet er 2,74 m langt og 1,525 m bredt. Nettet skal være 15,3 cm højt.

Hvis bordet kan klappes sammen, så skal det kunne klappes sammen på midten så ingen af spillernes banehalvdel bliver ujævn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *