Altmuligt > Lamper > Gulvlamper > Brugte gulvlamper

Køb af brugt gulvlampe vs. ny gulvlampe

Mads Phikamphon

Alle gulvlamperne herunder kan købes hos Amazon og flere andre butikker. Hvis du klikker på et link og køber noget, så kan jeg tjene en mindre kommision. Min kommision ændrer ikke den pris du betaler.

Hvis målet er at spare nogle penge, så er det en ide at gå efter en brugt gulvlampe. Men inden du checker hvad der findes af brugt tilbud, så må du lige tænke et par ting igennem.

For eksempel præcis hvor mange penge du vil spare ved at købe en brugt model, samt om du er helt klar på at undvære garanti og valgmuligheder (som du får ved at købe nyt).

Køb brugt og spar penge

Hvis du kigger på at købe en brugt model, så bør du begynde med at kigge på hvor mange penge du i virkeligheden kan spare. Brugte modeller går normalt fra 50 kr til 3500 kr. Gennemsnitligt er priserne så på ca. 1000 kr.

De billigste nye modeller med gode anmeldelser ligger prismæssigt på ca. 1600 kr. Din besparelse ved at købe brugt er altså omkring 600 kr.

Herunder har vi en af de billige nye gulvlamper med gode anmeldelser👍

DybergLarsen DL31 Opal

En god og billig gulvlampe

DybergLarsen DL31 Opal

5.05 stjerner baseret på 3 anmeldelser

1599 DKK hos Coop
1699 DKK hos Lampemesteren

Alle de forskellige gulvlamper vi har checket kan du checke her.

Garanti når du køber brugt

Hvis du vælger at købe en brugt model, så er der ikke samme garanti som hvis du går efter en ny gulvlampe. Noget det er en god ide at tage med når du regne på præcis hvor mange penge du i virkeligheden sparer ved at vælge at købe brugt.

Husk på at der grundlæggende er to års garanti på nye varer, så hvor meget af garantiperioden der er i rest afgøres af præcis hvor gammel den brugte model er.

Måske er du heldig og der aldrig bliver brug for garantien, men det kan du ikke være garanteret.

Det med garantien er selvfølgelig især interessant når det drejer sig om en relativt dyr vare som en gulvlampe.

Garantiperioden virker naturligvis kun såfremt du har kvitteringen. Såfremt du ikke har nogen kvittering, så har du ikke nogen garanti.

Færre modeller

Ved siden af at du måske kan spare noget færre penge end beregnet ved at købe en brugt model, så bør du også lige tænke på at dit udvalg bliver noget begrænset i tilfælde af du vælger at købe brugt.

Såfremt du køber en ny model, så er der oftest mange forskellige modeller at overveje. Derved kan du gå efter en gulvlampe der får gode anmeldelser.

Hvis du køber en brugt model bliver du altså nødt til blot at se på hvad der lige er til salg af brugte modeller for tiden. Udvalget bliver altså noget begrænset såfremt du vælger at købe brugt.

I tilfælde af du køber en ny model, så er det nemt at få varen leveret, selvom det kan koste lidt i leveringsomkostninger.

Sådan er det sjældent hvis du vælger at købe brugt. Hvis du køber brugt kommer du næsten altid til selv at skulle få din vare afhentet og bragt hjem.

Der findes et par andre typer lamper. Måske vil det kunne betale sig at overveje udvalget af andre lamper.

Brugt og miljø

Ligegyldigt om det er en ide for dig at købe en brugt gulvlampe, så er der i det mindste en ting som det er dejligt for at vælge at købe brugt. Det er naturligvis miljøet, hvor det næsten altid er sådan at det er bedst at købe brugt end at købe nyt.

Hvis dit valg står i mellem at købe en ny eller brugt gulvlampe - og der ikke lige er nogen afgørende fordel ved hverken nyt eller brugt så kan det for vores miljøs skyld næsten altid være værd at købe en brugt model.


Kommentarer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*