Kost og kosttilskud til håndboldbanen

Håndboldbane med spillere

Der er vist ikke nogen der er i tvivl om at håndbold er en hård sport, der i den grad stiller krav til spillernes udholdenhed.

Man kan derfor glæde sig over, at der er mange håndboldspillere som fokuserer på deres kost og som er opmærksomme på hvor meget kosten betyder for deres performance på håndboldbanen.

Men et fokus på kosten betyder ikke at betyde, at man så bare overholder de officielle kostråd og krydser fingre for alt er godt ✌️

For mange spillere, så kan det godt betale sig at fokusere endnu mere på kosten og afprøve om deres kost kan blive endnu bedre.

Der findes nemlig spillere som har opnået virkeligt spændende resultater ved at gå efter en anden og potentielt bedre kost. Det gælder fx. David Fink, der holder en glutenfri kost og Thomas Bauer, der spiser vegansk.

På samme måde findes der sikkert spillere derude, der har opnået spændende resultater ved at gå efter en low-carb high-fat kost, ligesom der er spillere der er vegetarer m.m.

Desværre er der mange der bare vælger at følge de officielle kostråd og så toppe med lidt kosttilskud fremfor fx. at gå efter at optimere deres kost.

Det er møgærgeligt, da kosttilskud kun er en bonus der ikke kan erstatte en virkeligt optimeret kost.

Håndboldbanen

Men nok om kosten, da kampen jo ikke kun skal stå i køkkenet og ved spisebordet. Den skal også stå på banen, så derfor har vi lavet et lækkert diagram over hvordan en håndboldbane ser ud og hvilke mål den har:

Vis i stort format
Brug grafikken
Du er velkommen til at bruge diagrammet på din egen hjemmeside, i online forums, etc. Du skal bare huske kildeangivelse hvis du bruger diagrammet (Find Hold).

Som du kan se, så er længden på en håndboldbane er 40 m, mens bredden er 20 m. Banens to halvdele er naturligvis lige store, så det ene hold ikke får en unødvendig fordel.

Målet skal altid være 3 m bredt og 2 m højt (indvendige mål, også kaldet lysningen). Området omkring målet skal også have en helt bestemt størrelse, med en bredde på 12 m og radiusser på hhv. 6 og 9 m.

Straffekastlinien skal være 7 m fra målet, mens målvogterens begrænsningslinie skal være 4 m fra målet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *