Kost og kosttilskud til ishockeybanen

Ishockeybane med spiller

Ishockey er en hård og meget fysisk sport, så som ishockeyspiller kan det i den grad betale sig at fokusere mere på kosten end de fleste – og med fokus på kosten, så behøver det bestemt ikke betyde at man følger de officielle kostråd og tilbeder madpyramiden!

Tag fx. TJ Galiardi, der tidligere har spillet for Western Hockey League (WHL). Han fortæller selv at hans kost bliver mere og mere vegansk, samt at han synes det bliver lettere og lettere at følge denne kost.

Georges Laraque fra NHL er også veganer og han mener at denne kost har gjort ham stærkere og sundere, samt givet ham mere energi.

Men dermed ikke sagt at vegansk kost er den eneste løsning.

Tag fx. John Tavare, der også har spillet i NHL. Han går efter de bedste ingredienser og en kost der er paleo.

Kosttilskud for ishockeyspillere

Fordi ishockey er en hård og meget fysisk sport, så er der selvfølgelig også en del spillere der fokuserer på kosttilskud (selvom jeg mener at fokus først og fremmest bør være på at forbedre kosten).

Blandt ishockeyspillere, så tæller de mest populære kosttilskud bl.a. proteinpulver, kreatin og fiskeolie.

Ishockeybanen

Men ishockey handler selvfølgelig ikke kun om kost og kosttilskud. Det er på banen det hele foregår, så vi har lavet et diagram med alle målene på en ishockeybanen.

Ishockeybane
Vis i stort format
Brug grafikken
Du er velkommen til at bruge diagrammet på din egen hjemmeside, i online forums, etc. Du skal bare huske kildeangivelse hvis du bruger diagrammet (Find Hold).

Iflg. International Ice Hockey Federation (IIHF), så skal ishockeybanen højst være 61 m lang og 30 m bred. Det er også tilladt med en mindre bane, der er ned til 56 m lang og 26 m bred. De mindre baner er dog ikke godkendt til de fleste officielle konkurrencer.

De runde hjørner har en længde/bredde på 8,5 m på de store baner. På mindre baner kan de have en længde/bredde på ned til 7 m.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *