Posted on

15 kampsport, 182 bælter og en sjat kost og kosttilskud

Det benhårdt at træne kampsport. Det ved alle, selv folk der aldrig selv har trænet udover at se Karate Kid filmen 👊

Heldigvis virker den benhårde træning, hvilket kan ses på mange udøveres bæltefarver. Men hvad er egentlig op og ned på de forskellige farver og er sort bælte altid det bedste?

Det kan være rimeligt svært at overskue de mange bælter og bæltefarver der findes indefor kampsport. Selv folk indefor kampsportsverdenen virker forvirrede over de mange bælter og farver.

Og det er virkelig en grund til at alle virker forvirrede: Som du hurtigt vil finde ud, så er der ikke noget overordnet system der gælder overalt 😱

Faktisk er der ikke engang nogen garanti for at det sorte bælte er det højeste du kan opnå. Alt efter hvad du træner, så kan den højeste grad være en helt anden farve end sort!

For at skabe overblik over de mange bælter og farver, så har vi her på Find Hold lavet en kæmpe grafik med alle bælterne fra 15 forskellige kampsport (inkl. forskellige grene af karate, judo og taekwondo):

Kampsport bælter og farver

Brug grafikken
Du er velkommen til at bruge tegningen på din egen hjemmeside, i online forums, etc. Du skal bare huske kildeangivelse hvis du bruger grafikken (Find Hold).

Kost og kampsport

Kampsport er en sportsgren der i den grad stiller krav til styrke, behændighed og udholdenhed. Det er derfor en sportsgren hvor det gælder om at optimere både træningen og ens liv omkring træningen, hvilket er grunden til at mange udøvere går op i deres kost.

Det viser sig nemlig at kosten betyder mere for ens performance end de fleste er bevidste om. Faktisk er kosten langt mere vigtig end alverdens kosttilskud.

For mange er en optimeret kost at overholde de officielle kostråd og tilbede madpyramiden, men der findes også mange kampsportsudøvere der har opnået spændende resultater ved at optimere deres kost i andre retninger.

Det gælder fx. BJJ kæmperen Chuck Willen, der kombinerer faste med en paleo kost og MMA kæmperen Richard Staudner der også fokuserer på en paleo kost.

Tilsvarende findes der veganske kæmpere som fx. BJJ kæmperen David Meyer og vegetarer som fx. aikido kæmperen Rorion Gracie (der kombinerer en vegetarisk kost med en smule fisk).

Andre kæmpere som fx. taekwondo/karate kæmperen Katheryn Winnick er glutenfri, hvilket hun selv mener er afgørende for hendes energiniveau og fitness.

Opgrader din træning

Dyrker du selv kampsport eller noget andet spændende sport, så kan du også lige vælte forbi vores oversigt over kosttilskud.

Der finder du forhåbentlig lige det lækre proteinpulver du savner – eller et par lækre proteinbarer, som du kan tage når der en pause i kampene (uanset du skal passe på med at spise for mange barer, da de ikke allesammen er lige sunde – faktisk er mange proteinbarer bare en ordentlig bunke kulhydrater 😲).

Synes du vores grafik er max. lækker eller noget prut, så kan du iøvrigt skrive en kommentar herunder.