Altmuligt > Haveudstyr > Markiser > Brugte markiser

Køb af brugt markise vs. ny markise

Mads Phikamphon

Alle markiserne herunder kan købes hos Amazon og flere andre butikker. Hvis du klikker på et link og køber noget, så kan jeg tjene en mindre kommision. Min kommision ændrer ikke den pris du betaler.

I tilfælde af der ikke er så mange penge i dit budget, så bør du overveje at købe en brugt markise - men der er dog et par ting du må kigge på inden du går efter at købe brugt.

Det gælder fx. præcis hvor mange penge du kan spare ved at købe en brugt model og om du er helt klar på at mangle garanti og valgmuligheder (som du får ved at købe nyt).

Køb brugt og spar penge

Når du kigger på at købe en brugt markise, så skal du begynde med at se på hvor mange penge du i virkeligheden kan spare. Brugte markiser går typisk fra 400 kr til 25000 kr. Gennemsnitligt ligger priserne så på ca. 2000 kr.

De billigste nye modeller der får gode anmeldelser ligger på ca. 5000 kr. Besparelsen ved at købe brugt er derved omkring 3000 kr.

Herunder er en af de billige nye markiser med gode anmeldelser.

Markise Med Semikassette Laura Hvid/grå

En god og billig markise

Markise Med Semikassette Laura Hvid/grå

4.85 stjerner baseret på 18 anmeldelser

4999 DKK hos Coop

Alle de forskellige modeller vi har sammenlignet kan du checke her.

Garanti når du køber brugt

Når du vælger at købe brugt, så er der ikke samme garanti som når du køber en ny markise. Noget det er værd at tage med når du regne på hvor mange penge du sparer når du køber brugt.

Husk at der grundlæggende er to års garanti på nyindkøb, så hvor meget af garantiperioden der er tilbage afhænger af præcis hvor gammel den brugt markise er.

Måske er du heldig og der slet ikke er brug for garantien, men det kan du ikke være helt sikker på.

Det med garantien er selvfølgelig især vigtigt når det drejer sig om en relativt dyr ting som en markise.

Garantiperioden fungerer selvfølgelig kun såfremt du har din kvittering.

Færre modeller

Udover at du måske kan spare noget færre penge end du regner med ved at købe en brugt model, så må du også tænke på at dit udvalg bliver lidt begrænset når du vælger at købe brugt.

Hvis du køber en ny model, så er der næsten altid rigtig mange forskellige modeller at vælge udfra, så du fx. kan gå efter modellerne der får gode anmeldelser.

Såfremt du køber en brugt model, så bliver du nødt til blot at se på hvad der er til salg brugt for tiden. Det betyder at udvalget bliver begrænset såfremt du køber brugt.

Såfremt du køber en ny model er det ret nemt at få varen leveret - uanset det måske koster lidt i leveringsomkostninger. Sådan er det sjældent hvis du køber brugt. Hvis du køber brugt kommer du til selv at stå for at få din vare bragt hjem.

Brugt og miljø

Uanset om det er en ide for dig at købe en brugt model, så er der i det mindste en ting det er godt for at vælge at købe brugt. Det er ikke overraskende miljøet, hvor det som udgangspunkt altid er sådan at det er en bedre ide at købe brugt end at købe nyt.

I tilfælde af det er miljøet der afgører hvad du skal købe, så skal du næsten uden tvivl købe en brugt model.


Kommentarer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*