Altmuligt > Hvidevarer > Opvaskemaskiner > Brugte opvaskemaskiner

Køb af brugt opvaskemaskine vs. ny opvaskemaskine

Mads Phikamphon

Alle opvaskemaskinerne herunder kan købes hos Amazon og flere andre butikker. Hvis du klikker på et link og køber noget, så kan jeg tjene en mindre kommision. Min kommision ændrer ikke den pris du betaler.

Såfremt der ikke er vildt overskud i dit budget, så kan du tænke på at købe en brugt opvaskemaskine. Der er dog nogle ting du bør overveje før du vælger at købe brugt.

Først skal du kigge på hvor mange penge du i virkeligheden vil spare når du køber brugt. Se også på præcis hvordan landet ligger mht. din garanti og valgmuligheder.

Spar penge ved at købe brugt

Allervigtigst ved at købe brugt er at overveje hvor mange penge du reelt kan spare sammenlignet med at købe nyt. De sidste par dage har vi set på en pæn sjat annoncer for brugte modeller. Typisk ligger prisen for en brugt opvaskemaskine på 1500 kr.

I tilfælde af der må gode anmeldelser på bordet, så ligger de allerbilligste nye modeller på ca. 2700 kr. Du kan med andre ord regne med at kunne spare ca. 1200 kr på at købe en brugt opvaskemaskine.

Herunder er en af de billige nye modeller med gode anmeldelser:

Bosch SPU2IKW02S

En god og billig opvaskemaskine

Bosch SPU2IKW02S

5.05 stjerner baseret på 1 anmeldelser

2746 DKK hos Elgiganten

Du vil kunne se flere af de bedste nye opvaskemaskiner her.

Hvad med garantien?

Din garanti er slet ikke den samme når du vælger at købe brugt som hvis du køber en ny opvaskemaskine. Det er derfor værd at gennemtænke om du kan spare nok penge på at købe en brugt model, at det opvejer at du nok får ingen eller kortere garantiperiode.

Husk at der grundlæggende er to års garanti på nye varer, så hvor meget af garantiperioden der er tilbage afhænger af præcis hvor gammel den brugte model er.

Måske er du heldig og der aldrig bliver brug for garantien, men det kan du ikke være garanteret.

Det med garantien er selvfølgelig især interessant når det drejer sig om en relativt dyr ting som en opvaskemaskine.

Garantiperioden fungerer selvfølgelig kun såfremt du har din kvittering. Uden kvittering ingen garanti😐

Mindre at vælge imellem

Når du vælger at købe en brugt model, så er der sjældent mange forskellige modeller at vælge imellem.

I tilfælde af du vælger at købe en ny opvaskemaskine, så er der oftest mange modeller at overveje. Derved kan du fokusere på en opvaskemaskine der har de bedste anmeldelser.

I tilfælde af du vælger at købe brugt bliver du altså nødt til at nøjes med hvad der lige er til salg af brugte modeller netop nu. Udvalget bliver altså noget begrænset når du vælger at købe brugt.

I tilfælde af du vælger at købe nyt, så er det nemt at få varen bragt hjem, selvom det kan koste lidt.

Det er sjældent sådan når du vælger at købe en brugt model. Der kommer du næsten altid til selv at skulle få varen afhentet og bragt hjem.

Glem ikke miljøet

Men uanset om det viser sig at være fornuftigt for dig at købe brugt eller ej, så vil vores miljø ihvertfald blive gladere for dig hvis du køber brugt. Hvis vores miljø bestemmer, så er det nemlig altid det bedste valg at købe en brugt model.

Hvis det er vores miljø som skal afgøre om du skal købe nyt eller brugt, så bør du med andre ord helt sikkert købe en brugt opvaskemaskine.


Kommentarer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*