Altmuligt > Hvidevarer > Ovne > Brugte ovne

Køb af brugt ovn vs. ny ovn

Mads Phikamphon

Alle ovnene herunder kan købes hos Amazon og flere andre butikker. Hvis du klikker på et link og køber noget, så kan jeg tjene en mindre kommision. Min kommision ændrer ikke den pris du betaler.

Hvis det gælder om at spare nogle penge, så er det en ide at gå efter en brugt ovn. Inden du ser på hvad der findes af brugt tilbud bør du lige tænke et par ting igennem.

Først skal du kigge på præcis hvor mange penge du vil spare når du køber en brugt model. Se også på præcis hvordan det forholder sig omkring din garanti..

Spar penge ved at købe brugt

Vigtigst ved at købe brugt er at overveje præcis hvor mange penge du i virkeligheden kan spare sammenlignet med at købe en ny model. De sidste par dage har vi set på forskellige annoncer for brugte modeller. Typisk er prisen for en brugt ovn på 1000 kr.

Såfremt der må gode anmeldelser til, så ligger de allerbilligste nye modeller rent prismæssigt på ca. 3000 kr. Du kan med derved regne med at spare ca. 2000 kr ved at købe en brugt model.

Herunder har vi en af de billige nye modeller med gode anmeldelser👍

Du vil kunne se flere af de bedst anmeldte nye ovne her.

Hvad med garantien?

Din garanti er slet ikke den samme hvis du vælger at købe brugt som hvis du vælger at købe en ny ovn. Det er derfor en ide at tænke på om du vil spare nok penge på at købe en brugt model til at det matcher at du nok får slet ingen eller kortere garantiperiode.

Overvej at der typisk er to års garanti på nye varer, så præcis hvor meget af garantiperioden der er tilbage er afhængig af hvor gammel den brugte model er.

Det kan være du er heldig og der aldrig bliver brug for nogen garanti, men det kan du naturligvis ikke være garanteret.

Garantien er naturligvis især interessant hvis det drejer sig om en relativt dyr ting som en ovn.

Din garanti fungerer kun såfremt du har din kvittering. Uden kvittering, ingen garanti.

Mindre at vælge imellem

I tilfælde af du vælger at købe en brugt model, så er der næppe ret mange forskellige modeller at overveje at vælge.

Såfremt du vælger at købe en ny model, så er der næsten altid mange forskellige modeller at vælge udfra. Derved kan du gå efter modellerne der har gode anmeldelser.

Hvis du vælger at købe en brugt model bliver du altså nødt til blot at se på hvad der lige er til salg af brugte modeller for tiden. Udvalget bliver altså noget begrænset såfremt du vælger at købe brugt.

Desuden er der det med at få varen leveret. Hvis du køber en ny model, så er levering generelt ret nemt selvom det koster lidt i leveringsomkostninger.

Det er sjældent sådan hvis du vælger at købe en brugt model. Hvis du køber brugt, så kommer du næsten altid til selv at skulle få din vare afhentet og bragt hjem.

Glem ikke miljøet

Uanset om det viser sig at være fornuftigt for dig at købe en brugt ovn eller ej, så vil vores miljø helt sikkert blive gladere for dig hvis du køber en brugt model. Hvis miljøet bestemmer, så er det altid det bedste valg at købe en brugt model.

I tilfælde af det er vores miljø som afgører om du skal købe nyt eller brugt, så bør du næsten uden tvivl købe en brugt model.


Kommentarer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*