Kost og kosttilskud til petanquebanen

Petanque virker måske umiddelbart ikke som den hårdeste sport i verden, men det betyder jo så ikke at man ikke gerne vil være god. Ligesom i enhver anden sport, så vil petanquespillere også gerne vinde hver eneste gang de spiller.

En ofte overset faktor ifht. hvor tit man vinder er kosten, da det er meget, meget få petanquespillere der tænker videre over sammenhængen mellem kost og performance på banen.

Det er super ærgeligt, da man i mange andre sportsgrene har set en overvældende sammenhæng mellem fokus på kosten og spillernes performance.

Se bare fx. tennisspilleren Novak Djokovic, der er begyndt at spille væsentligt bedre efter han opdagede hans glutenallergi og begyndt at spise en glutenfri kost.

Eller jockeyen Laffit Pincay Jr., der har levet vegetarisk siden 1979 og vundet mere end 9.500 løb!

Med andre ord, så er der alt mulig grund til at fokusere mere på kosten hvis du vil vinde flere petanqueturneringer.

Enkelte spillere tænker måske at de kan redde dem med lidt forskellige kosttilskud, men de hjælper ikke stort hvis man ikke samtidigt lever sundt og har fokus på at få en ordentlig kost (uanset om den så er low-carb, paleo eller fx. vegetarisk eller vegansk).

Petanquebanen

Det er dog ikke i køkkenet og ved spisebordet at slaget skal stå. Det skal det på banen, så derfor har vi lavet et lækkert diagram over en klassisk petanquebane der er godkendt til både nationale og internationale konkurrencer.

Petanquebane
Vis i stort format
Brug grafikken
Du er velkommen til at bruge tegningen på din egen hjemmeside, i online forums, etc. Du skal bare huske kildeangivelse hvis du bruger grafikken (Find Hold).

Som du kan se, så skal en konkurrencebane have en længde på 15 m og en bredde på 4 m. Til mindre konkurrencer kan en mindre bane dog godkendes, så det kan ske at man skal spille på bane der er ned til 12 m lange og 3 m brede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *