Kost og kosttilskud til ridebanen

Ridebane med rytter og hop

Aktiviteter på ridebanen stiller krav til rytternes performance, så det er ærgeligt at der ikke er flere ryttere som fokuserer på at optimere deres kost.

Alt for mange ryttere indtager en konventionel kost i tråd med de officielle kostanbefalinger og tænker ikke videre over om det er den bedste kost for deres sundhed og performance.

Men heldigvis er der også ryttere som tager skeen i egen hånd og prøver at optimere deres kost.

Det gælder fx. Laffit Pincay Jr. der har vundet mere end 9.500 hestevæddeløb. Siden 1979 har han været vegetar, hvilket bl.a. har hjulpet ham med at komme ned i vægt (lav vægt er som bekendt afgørende for jockeys).

En anden rytter der indtager en alternativ kost er Cerice Berndsen. Hun går efter en glutenfri low-carb kost, der minder om paleo. Oprindeligt var det sygdom der fik hende til at optimere hendes kost, men den forbedrede kost har også gjort hende til en bedre rytter.

Udover at optimere sin kost, så kan man som rytter også overveje forskellige kosttilskud. I min optik kommer kosttilskud dog efter kosten, dvs. at det er en bonus man kan bruge efter at man har fået optimeret sin kost. Det er ikke nok bare at tage kosttilskud samtidigt med at man lever max. usundt 😰

Men tilbage til ridebanen, for vi har lavet et lækkert diagram over målene på en klassisk ridebane på 60 x 20 m:

Ridebane
Vis i stort format
Brug grafikken
Du er velkommen til at bruge diagrammet på din egen hjemmeside, i online forums, etc. Du skal bare huske kildeangivelse hvis du bruger diagrammet (Find Hold).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *