Altmuligt > Sofaer > Brugte sofaer

Køb af brugt sofa vs. ny sofa

Mads Phikamphon

Alle sofaerne herunder kan købes hos Amazon og flere andre butikker. Hvis du klikker på et link og køber noget, så kan jeg tjene en mindre kommision. Min kommision ændrer ikke den pris du betaler.

I tilfælde af der ikke er vildt overskud i dit budget, så kan du tænke på at købe en brugt sofa - men der er dog nogle ting du må overveje før du går efter at købe brugt.

Først skal du tænke igennem hvor mange penge du i virkeligheden vil spare når du køber brugt. Se også på præcis hvordan landet ligger mht. din garanti og valgmuligheder.

Køb brugt og spar penge

Allervigtigst ved at købe brugt er at tænke over hvor mange penge du reelt kan spare sammenlignet med at købe nyt. Her på nettet er prisen for en brugt sofa omkring 12000 kr. Men du kan være heldig at finde brugte sofaer helt ned til 1000 kr.

I tilfælde af der må gode anmeldelser på bordet, så ligger de allerbilligste nye modeller på ca. 7000 kr.

Herunder er en af de billige nye modeller med gode anmeldelser:

Living&more 3 Pers. Viktoria Peach

En god og billig sofa

Living&more 3 Pers. Viktoria Peach

4.54.5 stjerner baseret på 345 anmeldelser

6999 DKK hos Coop

Såfremt du gerne vil se på et større udvalg af nye modeller, så kan du kigge på alle modellerne vi har analyseret her.

Garanti når du køber brugt

Din garanti er slet ikke den samme når du vælger at købe brugt som hvis du køber en ny sofa. Det er derfor måske værd at gennemtænke hvorvidt du kan spare nok penge på at gå efter en brugt model, at det opvejer at du nok får ingen eller kortere garantiperiode.

Husk at der grundlæggende er to års garanti på nye varer, så hvor meget af garantiperioden der er i rest afhænger af præcis hvor gammel den brugte model er.

Måske er du heldig og der aldrig bliver brug for garantien, men det kan du ikke være garanteret forever.

Det med garantien er selvfølgelig især interessant når det drejer sig om en relativt dyr vare som en sofa.

Garantiperioden virker selvfølgelig kun såfremt du har kvitteringen. Hvis du ikke har nogen kvittering, så har du ikke nogen garanti.

Færre modeller

Når du vælger at købe en brugt sofa, så er der sjældent mange forskellige modeller at vælge imellem.

I tilfælde af du vælger at købe en ny sofa, så er der oftest en del modeller at overveje, så du kan fokusere på en sofa der har de bedste anmeldelser.

I tilfælde af du vælger at købe brugt bliver du med andre ord nødt til at nøjes med hvad der lige er til salg af brugte sofaer netop nu. Udvalget bliver altså en del begrænset når du vælger at købe brugt.

I tilfælde af du vælger at købe nyt, så er det næsten altid ret nemt at få varen bragt hjem, selvom det koster lidt.

Det er sjældent sådan når du vælger at købe en brugt model. Der kommer du næsten altid til selv at være ansvarlig for at få varen afhentet og bragt hjem.

Brugt og miljø

Men uanset om det viser sig at være en ide for dig at købe brugt eller ej, så vil miljøet omkring os ihvertfald blive gladere for dig hvis du køber brugt. Hvis vores miljø bestemmer, så er det nemlig altid det bedste valg at købe en brugt sofa.

Hvis det er vores miljø som skal afgøre om du skal købe nyt eller brugt, så må du med andre ord helt sikkert købe en brugt sofa.


Kommentarer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*