Kost og kosttilskud til tennisbanen

Tennisbane med spiller

Længden på en tenniskamp kan i den grad stille krav til spillernes udholdenhed, så det kan godt betale sig at fokusere mere på kosten end de fleste spillere gør det.

Det gælder med andre ord om at fokusere mere på hvad man spiser og drikker.

Men dermed ikke sagt at man så skal følge de officielle kostråd og tilbede kostpyramiden. Det er der ingen grund til, da de officielle kostråd ikke nødvendigvis er den bedst mulige kost.

Prøv fx. at se disse tre spillere, der alle går efter en kost der bestemt ikke ligner de officielle kostråd:

Verdensstjernen Novak Djokovic er begyndt at spille væsentligt bedre efter han opdagede han er allergisk overfor gluten og derfor er begyndt at spise en glutenfri kost.

Martina Navratilova har vundet 18 Grand Slam titler. En af grundene til det var at hun indtog en vegetarisk kost, der tillod hende at performe fantastisk og fortsætte hendes karriere længere end mange andre spillere.

Selv Venus Williams går efter en kost der ikke ligner de officielle kostråd. For hende, så har løsningen været at gå efter en vegansk kost.

Som du kan se, så er der ikke nødvendigvis en alternativ kost der er bedre end de andre.

Det gælder først og fremmest om at fokusere mere på kosten – og så derefter vælge en kost som man nyder og som ikke føles irriterende og begrænsende.

Når der er kommet styr på kosten, så kan det for mange spillere betale sig at fokusere på kosttilskud også. Blandt tennisspillere, så er det bl.a. populært at indtage BCAA drikke og kreatin i en eller anden form (kreatin findes typisk som kapsler og pulver).

Tennis handler dog ikke kun om kost, da tennis jo først og fremmest er en sportsgren.

Vi har derfor fået lavet et diagram over tennisbanen, så du kan få overblik over målene på banen mens du overvejer hvordan du kan spise bedre 😜

Tennisbane
Vis i stort format
Brug grafikken
Du er velkommen til at bruge diagrammet på din egen hjemmeside, i online forums, etc. Du skal bare huske kildeangivelse hvis du bruger diagrammet (Find Hold).

Det er den samme størrelse bane som bruges både til single kampe og double kampe. Banen er altid 23,78 m lang. Til single kampe bruges bredden på 8,23 m og til double kampe bredden på 10,97 m.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *