Altmuligt > Lamper > Væglamper > Brugte væglamper

Køb af brugt væglampe vs. ny væglampe

Mads Phikamphon

Alle væglamperne herunder kan købes hos Amazon og flere andre butikker. Hvis du klikker på et link og køber noget, så kan jeg tjene en mindre kommision. Min kommision ændrer ikke den pris du betaler.

Hvis der ikke er super mange penge i budgettet, så kan du kigge på at købe en brugt væglampe. Der er dog enkelte ting du skal overveje inden du vælger at købe brugt.

Du skal se på hvor mange penge du vil spare ved at købe brugt, samt hvordan landet ligger omkring garanti og valgmuligheder.

Spar penge

Vigtigst ved at købe brugt er at se på hvor mange penge du kan spare. Vi har set på en pæn sjat annoncer for brugte væglamper. Typisk ligger prisen for en brugt model på 600 kr.

Hvis der skal gode anmeldelser på bordet, så ligger de billigste nye væglamper på omkring 150 kr.

Her er en af de billige nye væglamper, der får gode anmeldelser:

Hvis du vil se på et større udvalg af væglamper, så kan du se på alle modellerne vi har sammenlignet her.

Garanti

Hvis du køber brugt, så er der ikke den samme garanti som når du går efter en ny væglampe. Det kan derfor være værd at tænke på om du kan spare så mange penge på at købe brugt, at det matcher at du får ingen eller ihvertfald kortere garanti.

Som udgangspunkt er der på produkter købt i Danmark to års garanti, så hvis den væglampe du køber brugt fx. er et år gammel, så er der kun et års garanti tilbage.

Er modellen er mere end to år, så er der ikke nogen garanti tilbage og så står du med problemet hvis den holder op med at virke kort efter du har købt varen.

Det kan naturligvis være at væglampen bliver ved med at virke forever, så du kan være ligeglad med garantien er udløbet - men du kan overhovedet ikke være sikker på det ender sådan.

Uanset hvad du vælger, så skal du huske at garantien kun gælder hvis du har en kvittering. Uden kvittering ingen garanti.

Færre valgmuligheder

Udover at du måske kan spare færre penge end du regner med ved at købe brugt, så skal du også lige tænke på at udvalget bliver begrænset i tilfælde af du køber brugt.

Når du køber en ny væglampe, så er der mange modeller at vælge imellem. Derved kan du fokusere på de modeller der får de bedste anmeldelser.

Når du køber brugt, så bliver du altså nødt til at nøjes med hvad der er til salg af brugte modeller netop nu. Det betyder at udvalget bliver noget begrænset når du køber brugt.

Endelig er der det med leveringen. Når du køber nyt er levering som regel ret nemt, selvom det måske koster lidt. Sådan er det sjældent når du køber brugt. Hvis du køber brugt, så kommer du typisk til selv at stå for at få varen afhentet.

Udover at se på væglamper, så kan du også lige overveje at kigge lidt på udvalget af andre typer lamper

Hvad med miljøet?

Uanset om det er en god ide for dig at købe brugt, så er der ihvertfald en ting det er dejligt for at købe brugt. Det er selvfølgelig miljøet, hvor det næsten altid gælder at det er en bedre ide at købe brugt end at købe nyt.

Hvis det er miljøet der skal afgøre hvad du skal købe, så bør du med andre ord helt sikkert købe brugt.


Kommentarer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*